Звездни ателиета.

През 2021г. Национален Фонд Култура даде възможност на неправителствени организации да кандидатстват по програма. Тя цели финансиране на разходи за създаване на творчески проекти във всички сфери на любителското изкуство.

Сдружение “Академия за таланти” към НЧ “Устрем 2017” – Димитровград кандидатства по програмата и бе одобрен проекта “Звездни ателиета”.

В проекта планираме с помощта на екип от специалисти, децата и младежите да  се  провокират и опознаят изкуствата, като почерпят от опита и професионализма  на преподавателите. по достъпен и атрактивен начин.

Времетраенето

на проекта е една година, като всяко ателие ще работи в рамките на 4 месеца. Започнахме с театралното ателие от 01.01.2022г. с преподавател Надежда Карпенко и гост преподавател Тянка Радева. Следва от 01.04.2022г. ателието по изящни изкуства с преподавател Добромира Христова и гост преподавател Надя Стойнева. И накрая  от 01.06.2022г. ателието за танцово и музикално изкуство с преподавател по спортни танци Таня Чурчулиева и гост преподавател Милена Налбантова и за вокално пеене преподавател Екатерина Георгиева и гост преподавател Аделина Колева. Проекта ще завърши с концерт през месец ноември, за да демонстрират децата и младежите наученото в ателиетата. Гост на проекта ще бъде Димитър Иванов срещата с него ще бъде в края на месец април. Ръководител на проекта е г-жа Маргарита Дякова.

Обучението ще е безплатно във всяко едно действащо ателие както са дадени по график. Ще имате възможността да запишете вашето дете в ателие театрална лаборатория. Там ще се изучава актьорско майсторство и куклен театър. В ателието по изящни и приложно изкуства ще се учат да рисуват и различни приложни техники. В танцово – музикалното ателие ще изучават латино танци и вокално пеене.

Можете да запишете Вашето дете на тел. 0887758787, или на място , ул. „Вл. Поптомов” №2 след 17:30ч. до изчерпване на капацитета на групите.

Благодарим на Национален Фонд Култура, които повярваха в нас и осигуриха средствата за осъществяването на този проект.